Startsida - Nyheter

Vanessa Marko prisas av Södertörn som årets alumn

– Det är en stolthet och innebär bekräftelse på att det jag gjort ute i samhället också har relevans i den akademiska världen! Det är stort, säger Marko. 


Juryns motivering löd:

Vanessa Marko har kombinerat sitt stora musikintresse, sina akademiska studier och ett starkt samhällsengagemang med ett aktivistiskt arbetssätt. Retorikkonsulten från Södertörns högskola engagerar sig i arbetet för jämställdhet genom att förena känsla och konstutövande med akademisk kunskap och reflektion.

Marko tog examen från retorikkonsultprogrammet på Södertörns högskola 2010, numera arbetar hon med pr, arrangemang och som dj. Femtastic är ett kollektiv för kvinnor inom urban kultur. De verkar för strukturell förändring av en mansdominerad musik- och kulturbransch.

– På min utbildning fick jag verktyg för att kunna stå på scen, inspirera, kommunicera budskap och skapa slagkraftiga texter och kommunikation. Vilket även hjälpt mig att leda andra.

Utmärkelsen som årets alumn ska ges till en god förebild för dagens och framtidens studenter. Hennes råd till yngre personer med liknande intressen lyder: 


– Stå långt fram på scenen och stå i mitten. Använd ditt kroppspråk och variera din röststyrka och attityd i rösten. Våga dra skämt, läsa upp dikter, recitera berättelser eller annat som du övat in och ger variation till det vanliga talet. Rama in alla situationer! Finns musik, finns bilder, rörligt material, vad får folk att slappna av och känna sig omhändertagna? Sen utöver det - jobba för det du brinner för och älskar att göra!! Och ta glöd från det som gör dig förbannad...

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV