Nyheter

Fifa backar upp tidigare Chelsealäkaren Eva Carneiro

– Självklart stödjer jag Eva Carneiro. Hon gjorde sitt jobb och gjorde sin plikt. När någon får ett medicinskt problem så måste hon agera. Naturligtvis har hon mitt stöd och hela medicinska kommitténs stöd, säger Michel D’Hooghe till BBC.

Det var den 8 augusti som Eva Carneiro var Chelseas försteläkare när det engelska Premier League-laget spelade match mot Swansea. Då spelaren Eden Hazard skadade sig kallade domaren till sig läkarteamet bestående av Eva Carneiro och Jon Fearn som skyndade sig ut på planen för att se till spelaren. Hazard fick tas av planen under en stund, samtidigt fortsatte spelet och Chelsea spelade då med endast nio spelare eftersom lagets målvakt tidigare fått gå av planen. Det var detta faktum, att Carneiro gjorde sitt jobb, som ledde till en konflikt med klubben och framför allt tränaren José Mourinho som menade att Hazard inte var så dålig att han behövde gå av plan.

Efter matchen kritiserade Mourinho Carneiro hårt offentligt och hon blev fråntagen sitt ansvar som huvudläkare, och hon fick inte längre vara lagets läkare under matcher eller träningar. Sex veckor efter matchen mot Swansea lämnade Eva Carneiro Chelsea. The Football Medical Association (FMA), som organiserar läkare inom proffsfotbollen, försökte medla för att Carneiro skulle återfå sina arbetsuppgifter men FMA meddelade i slutet av september att detta misslyckats. ”Vi är mycket besvikna över att dr. Eva Carneiro inte kommer att återfå alla sin arbetsuppgifter som försteläkare för Chelsea fotbollsklubb.”, skrev FMA i ett uttalande då.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV