Startsida - Nyheter

#wow: Förberedelser för global kvinnofestival pågår i Finland

Festivalen Women of the World (WOW) kommer till Norden för första gången. Fredag 15 januari hölls det första planeringstillfället för WOW Finland 2017 i Tammerforshuset i Tammerfors. Under 2016 hålls ”think in”-evenemang i bland annat Helsingfors, Jyväskylä, Vasa och Imatra som upptakt till festivalen i mars 2017. Tammerforshuset, den feministiska tankesmedjan Hattu och Finlands institut i London är huvudarrangörer. WOW Finland bjuder på ett mångsidigt program som behandlar allt från mode och feminism till kvoter, kvinnliga biskopar och mat. Festivalens arbetsgrupp och ambassadöser består av finländska kvinnor ur de främsta leden från olika samhällsområden, däribland Svenska kvinnoförbundets ordförande Anna Jungner-Nordgren, journalisten Maria Veitola, aktivisten Maryan Abdulkarim och konstnärinnan Rosa Liksom.

– Huvudtemat för jubileumsåret är ”Tillsammans” och det återspeglar sig också i WOW Finland-festivalen i och med att evenemanget är flerspråkigt och den svenskspråkiga feministiska rösten är starkt närvarande. Dessutom är WOW Finland ett projekt för alla, oberoende av kön, som tillsammans vill jobba för ett jämställt Finland, säger Jungner-Nordgren.

I och med festivalen blir Finland en del av det internationella WOW-nätverket. WOW Finland 2017 är även en del av det officiella programmet för det självständiga Finlands 100-årsjubileum Finland 100.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV