Startsida - Nyheter

Kajsa Ekis Ekman tilldelas Sara Lidman-priset

Författaren Kajsa Ekis Ekman tilldelas 2016 års Sara Lidman-pris. Det meddelade Sara Lidman-sällskapet under onsdagen. Priset delas ut för tredje gången och har tidigare tilldelats författaren Lawen Mohtadi och 2014 till poeten och romanförfattaren Elisabet Rynell.

Kajsa Ekis Ekman får priset för sina texter, böcker och offentliga framträdanden och Sara Lidman-sällskapet beskriver författaren som ”en unik röst i dagens samhällsdebatt”. Sara Lidman-sällskapet lyfter även Kajsa Ekis Ekmans engagemang som aktivist och folkbildare:

”Med vass analytisk skärpa och stor kunskap tar hon sig an till synes obegripliga frågor och gör dem begripliga. Vi görs klarsynta och mer intresserade av vår omvärld. Ur detta väcks hopp och en lust att förändra” skriver Sara Lidman-sällskapet i sin motivering.

Sara Lidman-priset har instiftats av Sara Lidman-sällskapet för att hedra författarens minne. Priset består av en symbolisk gåva, en trana av slöjdaren Jögge Sundqvist. Pristagaren får också möjlighet att tillbringa en vecka på Lidmangården i Missenträsk i norra Västerbotten. Priset utdelas vid Sara-dagen som äger rum lördagen den 2 april på Sagateatern i Umeå.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV