Startsida - Nyheter

Ännu en kurdisk kvinnas kropp på gatan

Under den senaste veckan spreds en bild i sociala medier som visar en kvinnas halvnakna kropp på gatan och turkiska soldater som står omkring. Enligt de kurdiska medier som spridit bilden är hon en kvinna från den belägrade kurdiska staden Cizre och bilden ska visa hur turkiska soldater behandlar kurdiska kvinnor. Detta medan turkiska myndigheter har helt dementerat nyheten och påstår att bilden är fabricerad och inte är från staden Cizre.

Figen Yüksekdağ med-ordförande för Democratic Party (HDP) bekräftade däremot i ett tal bildens autenticitet och att den föreställer en kvinna sympatiserande med PKK i staden Cizre. Vidare menade hon att den skändade nakna kroppen av denna kvinna illustrerar regeringens sanna ansikte.

Mer än hälften av de dödads kroppar i staden Cizre har bränts upp, enligt Yüksekdağ, som menar att denna kvinnas kropp har inte hittats heller.

– 82 brända kroppar har kommit till bårhuset från olika byggnader i Cizre. Efkan Ala, Turkiets inrikesminister meddelade igår att de har genomfört en framgångsrik operation i Cizre. Som turkisk kvinna uppfattar jag tystnaden om dessa mord i turkiskhetens namn som en förolämpning mot mig själv. De förolämpar turkiska kvinnor med dessa attacker. De som begår dessa brott säger att de gör detta i ”turkiskhetens namn och för att försvara sitt moderland”, sade ordföranden för Democratic Party (HDP).

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV