Startsida - Nyheter

Flicklag i Malmö FF kan snart bli verklighet

Som Feministiskt perspektiv tidigare har rapporterat har det inkommit två motioner till Malmö FF:s årsmöte i mars om att starta ett flicklag samt ett damlag. I fredags blev det klart att Malmö FF:s styrelse är för att Malmö FF ska starta ett flicklag och på sikt ett damlag.

– Att starta flickfotboll känns som en självklarhet i dag, vi har aldrig ifrågasatt att flickorna finns i våra akademier, säger Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson till Sydsvenskan.

Det är den fjärde mars som beslutet ser ut att tas, och Håkan Jeppsson säger att de vill att klubben bygger upp ett lag från grunden, och att spelare varken ska stressas eller värvas fram. Därmed finns det inga planer på att starta ett damlag på kort tid, och Jeppsson menar att det saknas svar på flera frågor, bland annat det faktum att ett damlag inom Malmö FF:s regi skulle konkurrera med stadens framgångsrika FC Rosengård.

– Rosengård har faktiskt varit framgångsrikare än MFF de senaste åren i antal titlar. Deras framgångar ska vi väl inte riskera?, säger han till Sydsvenskan.

Men Klas Tjebbes, klubbdirektör i FC Rosengård, är inte orolig:

– Utan att vara för kaxig så, all respekt till Malmö FF men vi är rankade femma i världen just nu så jag tror vi slår lite högre, säger han.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV