Startsida - Nyheter

Fem års kamp för att få arbetsskada erkänd

Försäkringskassan gav flera avslag och fem år av kamp krävdes för att hennes belastningsskador skulle erkännas. LO-TCO Rättsskydd har, enligt tidningen Arbetet, företrätt den industriarbetarkvinna, medlem i IF Metall, som nu kommer ersättas med totalt 4,8 miljoner kronor i sjukpenning, sjukersättning och livränta, efter att tidvis ha tvingats försörjas av sin make.

– Det har varit en riktig resa. Det är ovanligt att ett ärende är så här omfattande, säger kvinnans juridiska ombud Elizabeth Östman på LO-TCO Rättsskydd till Arbetet.

Det var efter flera år med monotont monteringsarbete som kvinnan drabbades av kronisk smärta. Hon diagnosticerades med cervikobrachialit smärtsyndrom och handledstendinit, men Försäkringskassan ansåg att kvinnan kunde ta andra jobb som inte skulle belasta armar och nacke. LO-TCO Rättsskydd åtog sig ärendet 2011. Nu har kvinnan fått rätt för flera perioders sjukdom och beviljats sjukersättning från och med 2013. Dessutom får hon livränta och ersättning från AFA Försäkring på grund av arbetsskada.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV