Startsida - Nyheter

Hockey: Luleå och Linköping möts i SM-final på onsdag

Det blev förhandsfavoriterna som tog hem sina båda andra semifinaler. Luleå hockey dominerade stora delar av matchen i lördags mot AIK men AIK:s landslagsmålvakt Minatsu Murase storspelade i målet. Matchen avgjordes slutligen på straffar, när Henrietta Sletbak lyckades lura Murase, samtidigt som Luleås målvakt Maria Omberg inte släppte in någon av AIK:s tre straffar.

Luleå hockey kommer att möta regerande mästarna Linköping i SM-finalen, laget som blivit svenska mästare två år i rad. Linköping vann sin andra semifinal mot Djurgården med hela 7-1, detta efter en mer tveksam första semifinal där Linköping inte avgjorde förrän i förlängningen. Även i kvartsfinalen svajade det till för Linköping: HV71 vann då första kvartsfinalen och var inte långt från att vinna andra kvartsfinalen och bli laget som gick vidare. Men i lördagens semifinal visade däremot Linköping varför de blivit så framgångsrika: Denise Altmann och Shannon Stewart gjorde två mål vardera, även Jennifer Wakefield och Madelen Haug Hansen gjorde mål för Linköping. Djurgården tog i slutet av matchen ut sin målvakt varpå Linköping kunde göra två mål, varav Pernilla Winberg gjorde ett.

– Det känns riktigt skönt. Det kändes också skönt att många producerade idag, det blir viktigt framöver. Vi har kommit samman som lag ännu mer i slutspelet, det gjorde att vi lyckades så bra idag. Det är bara att ladda om till finalen på onsdag, säger Linköping- och landslagsspelaren Pernilla Winberg på Linköpings hemsida.

Första finalen spelas i Linköping och andra finalen i Luleå på lördag. Blir det en tredje final spelas även den i Luleå, på söndag.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV