Nyheter

Supersnippan kvar på Facebook

I förra veckan meddelade Facebook att de avsåg att stänga ner den stora Gilla-sidan Supersnippan med närmare 70 000 följare. Anledning var att de hade postat vad Facebook ansåg vara stötande material.

– Det var sent på kvällen innan internationella kvinnodagen som vi fick meddelande om att sidan avpublicerats eftersom vi brutit mot Facebooks gemenskapsregler. Det verkade röra sig om en gammal länk från 2012 till bloggen fittforfight. Den ena administratören blev dessutom helt blockad från fbfacebook i 24 timmar, säger en av Dupersnippans administratörer till Feministiskt perspektiv.

Supersnippan avpublicerades dock aldrig, men en del schemalagda poster hindrades från sin tidsinställda publicering.

– Igår fick vi mail från facebook där de bad om "ursäkt" och meddelade att de raderat inlägget av "misstag". Nu ska det tydligen vara återställt.

Supersnippan har blivit blockade vid flertalet tillfällen av olika anledningar. Men de har aldrig sagt att sidan avpublicerats tidigare.

– Deras tajming var ju minst sagt ironisk. Även en av våra två administratörer blev avstängd i 24 timmar men har återfått tillgång till sitt eget och Supersnippans konto.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV