Startsida - Nyheter

#ishockeyVM: Svensk seger mot Japan

Efter två mållösa perioder öppnade Damkronorna tredje period med ett snabbt mål från Pernilla Winberg. Några minuter senare kunde Emma Eliasson göra 2-0. Sverige har därmed vunnit sina första två gruppmatcher, först mot Tjeckien med 3-2 och nu mot Japan. En skön revansch efter förlusten mot Japan i premiärmatchen i hemma-VM i Malmö för ett år sedan.

– Det var en bra och viktig seger inte bara för tabellen utan för att vi har haft svårt för Japan tidigare. Japan är motiverade och disciplinerade och får man inte mål på dem är det lätt att man tappar tålamodet och slarvar, därför är jag glad att vi kunde vinna och hålla dem borta från sitt power play. Psykologiskt var det en bra seger. Vi spelar bra och har ork genom hela matchen och spelar med kontinuitet. Sen var det bra att vi gjorde mål i powerplay igen, det är viktigt att känna att man har bra powerplay och att det övertaget kan ge mål. Lagandan är väldigt bra, även de som spelar lite och även Sarah Berglind som är tredje målvakt hjälper till att hålla humöret uppe. Vi är ödmjuka och i en kort serie gäller det att spela bra varje match och inte se för långt framåt utan ta en match i taget. Det är extra viktigt att spela bra i sista matchen i serien då matchresultatet kan få så stora konsekvenser. Bra insatser gjorde Sara Grahn som höll nollan och Pernilla Winberg och Maria Lindh, säger Sveriges förbundskapten Leif Boork till Swehockey.

Nu har Damkronorna en matchfri dag, och sedan väntar Schweiz i match nummer tre, klockan 02.00 natten mot fredag svensk tid. På fredag natt börjar kvartsfinalerna.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV