Startsida - Nyheter

Rosengårdsstjärnan skadades i allsvenskanpremiären

Gaëlle Enganamouit, ett nyförvärv från Eskilstuna United där hon förra säsongen blev skyttedrottning med 18 mål, hoppade in i matchen i 59:e minuten i premiärmatchen mot Kristianstads DFF men fick gå av planen efter en kvart. Då hade hon skadats i knät, och en undersökning visar att främre korsbandet är skadat. Hon riskerar att vara borta hela säsongen.

– Det är ett väldigt stort avbräck. Vi har redan en väldigt tunn trupp så det här slår hårt mot oss. Men vi lider såklart mest med Gaëlle. Jag vet hur det är att gå igenom sådan lång rehab, och vi ska försöka stötta henne så mycket vi kan, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till Sportbladet.

Även Rosengårdspelaren Natasa Andonova skadades efter ett slag i nacken och fick bäras av planen. Den skadan ska dock inte vara allvarlig. Sedan tidigare har laget skador bland annat på målvaktssidan. Dels är kanadensiska målvakten Erin McLeod skadad, dels den unga talangen Zecira Musovic.


”Spelar med stort hjärta”

Rosengård vann – som de skulle – mot Kristianstad, men med knappa 2-1. Det dröjde bara två minuter innan ett inlägg hittade fram till Marta som gjorde 1-0. Två minuter senare kunde Kristianstad kvittera genom Johanna Rasmussen. Lieke Martens gav Rosengård ledningen på nytt i andra halvlek med 2-1, vilket också blev slutresultatet.

– Vi lyckas att läsa av deras spel, står lite högre och spelar med stort hjärta, sade Kristianstadstränaren Elisabet Gunnarsdottir efter matchen rapporterar Damfotboll.com


”Stundtals bra”


Stina Blackstenius.


Linköping FC, som på upptaktsträffen inför allsvenskan i förra veckan av sportjournalister och tränare spåddes bli årets mästarlag, vann sin premiär mot Mallbacken med 4-2. Stina Blackstenius blev tvåmålsskytt och fick en assist.

– Vi gör stundtals en bra prestation, men det finns mycket att jobba på. Vi får lite problem i vårt anfallsspel när de krymper ytorna och vi inte hinner agera med bollen, sade Stina Blackstenius till Expressen efter matchen.

Kvarnsveden höll på att skrälla i matchen mot Vittsjö. Kvarnsveden är nykomlingar i allsvenskan och var nära att vinna mot Vittsjö men resultatet blev 1-1 efter kvitteringsmål av Kvarnsvedens Tabitha Chawinga – hon vann förra årets skytteliga i elitettan med 43 gjorda mål. Nkemjika Ezurike gjorde Vittsjömålet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV