Startsida - Nyheter

Amerikansk fotboll: Elina Kjellin tränare för herrlagets STU

Elina Kjellin, också känd som Mini, är en av de mest rutinerade damspelarna i amerikansk fotboll i Sverige. Hon har tagit fyra SM-guld med Stockholm Mean Machines och spelat i svenska landslaget, samt spelat med herrarna på ungdomssidan innan hon gick till dam senior. Nu tar hon med sig sin erfarenhet in i tränarrollen då hon går in och förstärker STU Northside Bulls herrlag där hon blir DB-coach.

– Att få in en coach som ”Mini” stärker vår stab ytterligare och hon kommer med både erfarenhet och stor kunskap. Jag har tidigare jobbat med henne i TDS, och Karlbergs skollag, och där har hennes vilja alltid stått ut, denna tillökning i staben är grym för oss, säger Kristofer Österberg, sportchef i Bulls på Swedish Football Network.

– Jag valde att börja coacha i Bulls för att jag vill utvecklas som coach, arbeta med nya spelare och coacher. Jag har jobbat en del med några av dem tidigare. Sedan vill jag även se lite nytt, något som vi i fotbollssverige borde bli bättre på, samarbeta för att få sporten framåt, säger Elina Kjellin.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV