Startsida - Nyheter

Forskning om övertrötthet belönas med stipendium

Susanne Pettersson, disputerad sjuksköterska vid Karolinska universitetssjukhuset, har tilldelats Reumatikerförbundets vårdforskningsstipendium på 25 000 kronor. Juryn består av representanter för förbundet och vårdprofessionen. I motiveringen lyfter de att Pettersson med framgång tillämpat forskningsresultat kliniskt, så att vården för patienter med reumatiska sjukdomar utvecklas. Många patienter beskriver enligt Kristin Blidberg, Reumatikerförbundets forskningschef, övertröttheten som ett värre symtom än kronisk smärta:

– Susanne Pettersson är en värdig vinnare därför att hon i konkret handling visar hur vårdcentraler kan bemöta patienter som är övertrötta. – Hon är engagerad i kunskapsstöd och e-hälsotjänster som är en viktig del av framtidens vårdforskning.

Priset delas ut för sjätte gången och avser att premiera en sjuksköterska, sjukgymnast/fysioterapeut, arbetsterapeut eller kurator inom området forskning på rörelseorganens sjukdomar, som disputerat nyligen och genom sin forskning bidragit till att utveckla behandling eller metoder som fått, eller kan förväntas få, klinisk betydelse i vård eller rehabilitering för personer med sjukdomar i rörelseorganen såsom artrit, artros, långvarig smärta.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV