Startsida - Nyheter

Fotboll: Kosovare Asllani i truppen till OS i Rio

Relationen mellan förbundskapten Pia Sundhage och Kosovare Asllani har inte alltid varit friktionsfri. I höstas petades hon från landslaget då Sundhage ansåg att Asllani inte hade tillräckligt med speltid från sin dåvarande klubb PSG i benen. Därför var Asllani inte med i landslaget i OS-kvalet i Nederländerna i mars i år. Men i början av året flyttade Asllani från PSG till Manchester City, en klubb där saker har fallit på plats. Och när hon fick chansen att igen spela i landslaget när Sverige mötte Polen och Moldavien i början av juni gjorde hon det med övertygelse och gjorde bland annat två mål fantastiska mål när Sverige vann mot Moldavien med 6-0.


Sydafrika i premiärmatchen

Det har varit hård konkurrens om platserna till OS-truppen, som bara ger 18 spelare chansen att delta till skillnad från mästerskap som EM och VM där 23 spelare får tas ut. En annan spelare som får chansen att spela i OS i Rio de Janeiro i augusti är Stina Blackstenius från Linköping FC. Blackstenius gjorde succé i U19-EM i Israel förra sommaren, hon gjorde två mål i guldfinalen mot Spanien. Redan vid hemkomsten till Arlanda efter EM hälsade Sundhage och assisterande förbundskapten Lilie Persson de nyblivna guldvinnarna till a-laget och flera av dem tog under hösten förra året chansen. Stina Blackstenius var en av de som debuterade, och nu får hon alltså chansen att spela i OS.

Tidigare skadade Emilia Appelqvist har det funnits frågetecken kring, men hon finns med i truppen. Sverige spelar i grupp E, och spelar sin första match mot Sydafrika den 3 augusti, därefter väntar värdnationen Brasilien, med legendaren Marta, den 7 augusti. Sista matchen i gruppspelet är mot Kina den 9 augusti. Nu väntar först träningsläger i Kalmar den 18-22 juli, och en träningslandskamp mot toppnationen Japan den 21 juli.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV