Startsida - Nyheter

#smveckan: Rekordmånga idrotter deltar i SM i Norrköping

Discathlon är en av många grenar inom frisbee där deltagarna både springer runt en kilometerlång bana och kastar frisbee. Där frisbeen landar från får spelaren göra sitt nästa kast. Jonathan Brandtberg vann till slut och tog SM-veckans första guldmedalj. Innan det officiella öppnandet av SM-veckan vann Niloofar Mosavar Rahmani trots en skada i knät ytterligare ett SM-guld – hon har över 50. Niloofar Mosavar Rahmani tävlar för KFUM Norrköping och har tidigare tagit VM-guld i olika frisbeegrenar, bland annat på hemma-VM i Norrköping för tre år sedan.

– Det gick förvånansvärt bra. Kul att vinna på hemmaplan och särskilt eftersom jag inte trodde att jag skulle kunna tävla alls. Jag ska tävla i några andra grenar med under veckan, säger Niloofar Mosavar Rahmani till SVT Sport.


Flera VM-titlar

Niloofar Mosavar Rahmani började med frisbee 1993 och började tävla 1995 och förutom sina många titlar innehar hon också två världsrekord. Hon deltog i den första SM-veckan 2009, som hölls i Malmö.

– Det är jättebra med en samlad SM-vecka så att de mindre sporterna, som frisbee, får mer uppmärksamhet, sade hon då till Skånska dagbladet.

Under onsdagen har det också tävlats i handigolf, bangolf, islandshästridning, simning, tennis (lag-SM), tyngdlyftning och rullstolstennis. På torsdagen fortsätter tävlingarna med samma idrotter med bland annat finaler, och lag-SM i tennis samt surfski tillkommer. I surfski en särskild kajak för att med hjälp av vågors energi surfa och nå högre hastigheter än vanlig paddling. I SM är tävlingen ett distanslopp på omkring två mil som helst ska utföras i vågigt och blåsigt vatten. Många av sporterna fortsätter tävla även på fredagen, då tillkommer också fler. Bland annat lerduveskytte, inlinehockey och streetbasket.

Det är Riksidrottsförbundet som tillsammans med de deltagande specialidrottsförbundet och värdstaden som arrangerar SM-veckan. SM-veckan anordnas på vintern och på sommaren och detta är sjunde gången som sommarveckan anordnas.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV