Startsida - Nyheter

Tre dagars vaka för Gaza i Malmö

Under söndagen och måndagen har Ship To Gaza haft en manifestation på Gustav Adolfs torg i Malmö. I dag är sista dagen av vakan, sedan vandrar manifestationen vidare till nästa stad. Bland annat har det varit fotoutställningar, filmvisningar och musik, till stöd för båten som vill bryta Israels blockad mot Gaza. En av de som talade var Linn Fristedt, aktiv i Ung Vänster:

– Låt inte mina vänners familjer i det palestinska flyktinglägret i Jordanien, de som välkomnade mig in i sina hem när jag var på besök, låt inte dem dö i det där flyktinglägret som de bott i sedan 1950-talet. Låt deras barn som knappt satt sin fot utanför lägret komma ut och se något annat än det ghetto de föddes in i. Låt deras familjer få pass som vanliga människor och låt dem bo i hus med riktiga jävla väggar.

I september kommer Women's Boat to Gaza segla, med kvinnor tillika aktivister från hela världen. Men redan nu sprider Ship To Gaza information om resan. Den 29 juli är de i Stockholm med olika kulturarrangemang och panelsamtal.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV