Startsida - Nyheter

Många inblandade i sexuellt ofredande under Gothia Cup

I samband med invigningen av den stora barn- och ungdomsfotbollscupen Gothia Cup som pågår i Göteborg utsattes tre 16-åriga flickor för sexuellt ofredande av en grupp på upp till 30 killar. Killarna ska vara från ett av de deltagande fotbollslagen, och deras ledare ska också ha deltagit i övergreppet, och de tre tjejerna har pekat ut honom som den mest aggressive, rapporterar Göteborgs-Posten.

Till SVT säger mamman till en av de utsatta flickorna att de hade hållits kvar av killarna och ledaren, som ska vara i 35-årsåldern, och att de först inte kunde ta sig loss:

– Gruppen kom närmre och höll fast tjejerna. De började ta på dem, försökte få in sina händer under deras kläder. De tog på deras kön. De pussade på dem och min dotter fick den vuxne mannens tunga i sin mun, säger mamman.

– De fick panik och slogs för att freda sig.

Åklagare Stefan Lind bekräftar för SVT att ledaren för ett Gothia-lag har anhållits misstänkt för sexuellt ofredande.

På torsdagen meddelade ledningen för Gothia Cup att laget som ledaren tillhör, och som många av de som ska ha deltagit i ofredandet av flickorna tillhör, nu kastas ur turneringen. Det är första gången i cupens historia som det händer, rapporterar Aftonbladet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV