Startsida - Nyheter

#MalmöPride: FC Rosengård stöttar Pride

FC Rosengård har hela säsongen spelat med regnbågsflaggor på sina matchställ och laget stöttar också Malmö Pride som inleds på fredag, liksom Malmö FF. Rosengårdsspelaren Anita Asante ska bland annat delta i ett panelsamtal med den första öppet homosexuella herrfotbollsspelaren i Sverige, Anton Hysén. Men klubbdirektör Klas Tjebbes säger till Kvällsposten att FC Rosengårds engagemang för hbtq-frågor är ett arbete som sker året runt. På frågan varför det är viktigt för Rosengård svarar han:

– För att vi är en förening där alla möts. Förort, innerstad, pojkar, flickor. Vi har som klubb från början identifierat oss som samhällsbyggare. Det är ännu viktigare än fotbollen. Vi ser fotbollen som ett bra medel för att bygga ett så bra samhälle som möjligt för nästa generation. Alla människors lika värde är en grundbult i det samhälle som vi vill vara med och bygga.

– Det går inte att gömma sig bakom klyschan att inte vara politiska. Många av de här frågorna går över den politiska agendan. Det gäller alla idrottsklubbar, inte bara fotbollsklubbar, som jobbar med barn och ungdomar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV