Startsida - Nyheter

#Rio2016: Ett halvt hjul från OS-guldet

Emma Johannson följde upp OS-silvret från 2008 med ännu ett silver i Rio. Det blev en spurtstrid som kom att stå mellan italienskan Elisa Longho Borghini, nederländskan Anna van der Breggen och Emma Johansson. Trion som under de sista milen jagade den ledande Mara Abbot, USA. Van Der Breggen har varit otroligt stark i år så även nu. Emma Johansson fick se sig besegrad och var efter loppet stolt men inte helt nöjd:

– Jag gick för guldet, säger hon till Cyclingnews.

I det svenska laget jobbade Emilia Fahlin och Sara Mustonen på bra för att ta Emma Johansson fram till toppen och Emma Johansson tackade sina lagkamrater för silvret. Sara Mustonen hade en dålig cykeldag och fick släppa den svenska trion med cirka 40 kilometer kvar. Sara Mustonen var med Emma Johansson på träningslägret i Portugal inför OS:

– Det har betytt mycket för mig mentalt, säger Emma Johansson till Cyclingnews.

Nederländskan Annemiek van Vleutens ledde med 30 km kvar av loppet men råkade ut för en otäck krasch i utförslöpan på samma ställe som bland annat Italiens Vincenzo Nibali föll under herrarnas linjelopp dagarna innan. BBC rapporterar att tillståndet för Van Vleuten är stabilt.

OS i Rio var Emma Johanssons sista stora mästerskapslopp. Hon har onekligen en imponerande karriär bakom sig. I 10 år har hon hållit sig i den absoluta världstoppen i en av de tuffaste och mest konkurrensutsatta idrotterna. Hon var tvåa på OS i Peking, trea i Geelong på VM 2010, tvåa på VM i Florens 2013 och året efter trea igen. I världscupen totalt har Emma slutat tvåa fyra gånger och trea en gång. Hon har större delen av denna säsong toppat världsrankingen och är för närvarande tvåa.

Onsdag den 10 augusti finns en ny medaljchans för Emma Johansson då hon startar i damernas tempolopp som visas 13.30 svensk tid.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV