Nyheter

Rätten till den egna kroppen i fokus på flickadagen

2011 beslöt FN:s generalförsamling att den 11 oktober varje år är internationella flickadagen. Detta sedan en koalition av organisationer på initiativ av Plan International, med Kanadas hjälp kunde driva förslaget i FN.

I Stockholm ordnar Flickaplattformen, tillsammans med jämställdhetsminister Åsa Regnér, ett evenemang med temat ”Rätten till min egen kropp” på Fryshuset i Skärholmen. Högstadie- och gymnasieelever har bjudits in till evenemanget.

– I somras rapporterades det om unga tjejer som utsattes för sexuella trakasserier på festivaler. Flickadagen är ett bra tillfälle att tillsammans med unga lyfta frågan och hur vi kan förebygga och förhindra, säger Regnér i ett pressmeddelande.

I Göteborg har verksamheter som riktar sig till tjejer i Göteborg gått ihop för att fira detta dagen med workshops, paneldiskussioner, pyssel och häng med tjejer från hela staden på GUTS. Medarrangörer är Elektra Göteborg, Fryshuset Väst, Ungdomssatsningen Hisingen, Feministiskt Självförsvar Göteborg, Hungerprojektet, GUTS, Futebol dá força.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV