Nyheter

Nytt projekt för samtyckeskultur

– Nu bygger vi en samtyckeskultur. Det skriver Fatta och Studiefrämjandet i ett pressmeddelande efter att i tisdags har öppnat upp dörrarna för en nationell satsning på samtyckesgrupper. Projektet Fatta Samtycke är grupper som skall arbeta med frågor om samtycke på ett brett sett. Grupper i några städer ska utforska övningar för samtycke i såväl sexuella som icke-sexuella. Sedan är tanken att materialet ska spridas till resten av Sverige, bland annat genom studiefrämjandet. Materialet ska sedan spridas i resten av Sverige, bland annat som studiecirkelmaterial via Studiefrämjandet. Dessutom är en medveten ambition från Fatta att sprida projektet till människor så många olika bakgrunder och livssituationer som möjligt.

”Det sexuella våldet har blivit alltmer uppmärksammat. För att komma åt problemet behövs en grund av samtycke i alla mellanmänskliga relationer”, skriver Fatta.

– Det här är början på en samtyckesrörelse i hela landet. Vi kör tills hela Sverige fattat, säger Mario Runesson som tillsammans med Katarina Galic´ driver Fatta Samtycke.

Fatta Samtycke är ett projekt inom Fatta, en ideell medlemsförening för alla oavsett kön, som vill engagera sig mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV