Startsida - Nyheter

Feministisk pjäs på dramafestival

Lördagen den 3 december inleds festivalen för ny dramatik. Det är Dramalabbet som arrangerar och festivalen är tänkt som en hyllning till samtidskommenterande texter, nya dramatiker och experimentella former för gestaltning. Dessutom kommer det under festivalen att vara premiär för Dramalabbets höstproduktion Lillami$$rudeyardkipplingS01E01.mp4 av och med Stina Kajaso. Föreställningen är ett försök att iscensätta Djungelboken som supervisuell feministisk fars, där en slags Mowgli söker sig ut i det vilda för att överleva ensam i den neonfärgade DIY-djungelns lag.

– Att improvisera och pröva saker tills tröttheten sätter självcensuren ur spel, är ett sätt att nå en slags transcendens där scener och idéer uppstår. Underhållning är en feministisk metod, och det dråpliga, kitschiga, äckliga och privata är viktigt. Jag har utgått från Kiplings Djungelboken, det är ganska likt Djungelboken, med Mowgly? Muffgli? Miggli? Mycket ledsna djur och slakt också, säger Stina Kajaso i ett pressmeddelande.

Festival för ny dramatik pågår mellan 3-11 december. Förutom premiären av Lillami$$rudeyardkipplingS01E01.mp4 kommer även programpunkten Dialogakuten lyfta ny dramatik genom att sju dramatiker får sju dagar på sig att skriva dialoger på ett tema taget från nyhetsflödet just nu. Texterna kommer sedan lämnas till regissörer och skådespelare som tolkar dem direkt under premiären.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV