Startsida - Nyheter

Klubben lovar att bygga upp Chapecoense igen

71 personer dog i flygolyckan i Colombia natten mot tisdagen. Ombord befann sig hela det brasilianska fotbollslaget Chapecoense som var på väg till Medellin för att spela final i Copa Sudamericana mot Atletico Nacional, den viktigaste matchen de någonsin nått. Tre av fotbollsspelarna fanns bland de sex överlevande, liksom en journalist och två ur besättningen. Bland de döda finns förutom stora delar av fotbollslaget och deras tränarstab också 21 sportjournalister som följde laget mot Medellin. International Sport Press Association skriver i ett kondoleansbrev att den tragiska händelsen drabbat sportvärlden och särskilt sydamerikansk fotboll hårt.

De tre fotbollsspelarna som överlevt är målvakten Jakson Follman som återhämtar sig efter en amputation av hans högra ben, Hélio Neto som vårdas på intensiven med svåra skallskador bland annat, och Alan Ruschel har opererats för skador på ryggraden.

Chapecoenses klubbledning har sagt att laget ska byggas upp på nytt och att man hoppas kunna spela seriens sista match den 10 december mot Atletico Mineiro med de nio spelare som inte fanns ombord på planet och andra reserver. Flera lag har också sagt att de vill låna ut spelare till Chapecoense, och Sao Paulo har sagt att man anser att Chapecoense inte ska riskera nedflyttning från den högsta ligan under de tre kommande säsongerna, för att laget ska få möjlighet att byggas upp igen.

– Till minne av dem som dog och för att hedra deras familjer så kommer vi att bygga upp den här klubben från början så att den är än starkare, säger klubbordförande Cecilio Hans, skriver BBC.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV