Startsida - Nyheter

Frölunda vill inte ha samarbete med damlag

Regerande mästarna i ishockey Frölunda Indians kontaktades av damlaget Göteborgs HC från Angered med förslag om samarbete. Men Göteborgs HC nobbades av Frölunda berättar Göteborg HC:s sportchef Janne Mellgren för SVT Sport, trots att det skulle ha inneburit att Frölunda hade kunnat få ett officiellt damlag.

– Vi tog fram ett förslag, vi hade helt enkelt en idé som vi presenterade för Frölundas styrelse. ”GHC plus Frölunda är lika med sant” hette den, som deras styrelse sa nej till nu i oktober, säger Janne Mellgren och fortsätter:

– Jämställdhet är självklart i dag i alla företag men inte i Frölunda hockey, skriver SVT Sport.

– Ingen har insett vilken kraft det finns i damhockeyn, utom vi som faktiskt är i den… och vilken marknad det faktiskt skulle kunna bli. De inser inte kraften i att jobba jämställt, säger han.

Men Frölundas sportchef Christian Lechtaler tycker att Frölunda gjort tillräckligt genom sin hockeyskola där även flickor är välkomna:

– Bara för att ett SHL-lag startar ett damlag, är det verkligen att man satsar på tjejhockeyn? Vi har gjort ett jättebra jobb de senaste fem åren i regionen och det är det jag vill belysa.

På SVT:s fråga om beslutet att inte ha ett damelitlag som spelar under Frölundas namn framkommer det att det handlar om resurser inom klubben:

– För att vi seriöst ska satsa på ett damlag så gäller det att vi har resurser för det. Och en knäckfråga är ju istider.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV