Startsida - Nyheter

Terrordåd fördöms

I ett uttalande har oppositionella Folkets demokratiska parti HDP:s fängslade ledare Selahattin Demirtaş fördömt terrorattacken på nyårsafton mot Istanbuls Reina nattklubb som dödade 39 personer. Demirtaş betonar i sitt uttalande att attacken återigen visar att Turkiet står inför en allvarlig svaghet i underrättelsetjänsten. Experter och oppositionen i Turkiet anser att regeringens repressalier efter kuppförsöket mot militärer och poliser har skapat ett säkerhetsvakuum som utnyttjas av terrorister. HDP:s Demirtaş håller i sitt uttalande regeringen som ”helt och fullt ansvarig för att skydda allmänheten”. Terrororganisationen IS/Daesh har tagit på sig ansvaret för attentatet mot nattklubben.

Den 5 januari exploderade en bilbomb i turkiska Izmir i närheten av en domstol och dödade en polisman och en domstolsanställd.

Under de första dagarna av januari 2017 har även Irak drabbats av rad terrordåd, med bilbomber i det shiitiska Sadr City och andra delar av Bagdad, som dödat minst 70 och skadat mer än 100 civila.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV