Startsida - Nyheter

Rollerderbyhall planeras i Stockholm

En rollerderby-plan planeras i Stockholm. Efter flera turer är det konstisbanan på Hagsätra IP som är tänkt att ersättas av en enklare, oisolerad rollerderbyhall på skridskobanan enbart för rollerderby. Hallen ska enligt planerna rymma omkring 150 personer sammanlagt och hålla en temperatur på minst tio grader under vinterhalvåret, rapporterar Stockholm direkt.

Lösningen är hälften så kostsam som tidigare plan, och innebär att konstisbanan, som enligt Emilia Bjuggren (S), arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholm inte använts särskilt mycket på senare år.

– Vi har jobbat hårt för att få till en hall i Stockholm där rollerderby-utövarna kan vara och det de behöver är en anläggning med tak och väggar där de träna oavsett väderlek, det åstadkommer vi med den här hallen, säger Bjuggren till Stockholm direkt.

– Vi strävar efter att ha en jämställd investeringsbudget och då är det här en viktig del, att satsa på en mindre idrott som riktar sig främst till kvinnor, tillägger hon.

De tre föreningar för rollerderby som finns i Stockholm har cirka 200 åkare, som i dag tränar i gympahallar runt om i länet. Om allt går som planerat startar bygget i slutet av 2017.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV