Startsida - Nyheter

Mittmedia jobbar för jämställd sportredaktion

Mittmedias sportredaktion jobbar för att öka jämställdheten på redaktionen. Andelen kvinnor har ökat sedan starten i maj 2015, även om mycket återstår så är nu 15 av 59 medarbetare jämfört med 3 av 35. Mattias Wallström som ingår i sportledningen och är den som startade Mittmedia sport säger till Mittmedia att målet är att redaktionen ska bli helt jämställd.

– När vi drog igång på allvar var det på grund av att det fattats ett strategiskt beslut att vi skulle förändra uppsättningen medarbetare. Och då behövde vi jobba hårt för att hitta kvinnor. Men nu, i och med att vi tagit in fler kvinnor, märker vi att fler också hittar till oss.

Wallström pekar på vikten att kvinnor får samma utrymme på redaktionen som männen har, samt att det är nödvändigt att hela tiden hålla jämställdhetsperspektivet levande i diskussioner på redaktionen.

– Jag tror att det är bra för hela branschen att föra en diskussion kring det här. På Mittmedia har vi varit rätt kaxiga och satt upp höga mål – ändå har vi lyckats. Det gäller bara att arbeta målmedvetet. Och det säger jag inte för att lyfta fram oss utan för att det här är en jäkligt viktig fråga.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV