Startsida - Nyheter

Transammans är Årets gräsrot

Transammans har utsetts till Årets gräsrot. Priset, en statyett och 10 000 kronor, delades ut av Dagens opinion och Reform act på torsdagskvällen med motiveringen:

För deras målmedvetna och systematiska kamp. För att de med små resurser tacklar hela samhällsutmaningen med diskriminering av transpersoner. Med politisk förändring, fler transvänliga platser, till samtalsstöd till den som vill komma ut. Priset Årets Gräsrot går i år till en organisation som inte har varit en röst för, utan en röst med. För att de under året har inspirerat, och fortsätter att inspirera andra att agera mer. För att de är såna fantastiska eldsjälar som helt enkelt är bäst.

Transammans startade som ett projekt i Västerås och har vuxit till ett nätverk som sträcker sig över hela landet.

– Vi är överraskade, glada och stolta, för vi är verkligen en gräsrotsrörelse. Hela vår verksamhet har ända från början byggts på att personer behöver och vill engagera sig på sina egna villkor. Vi har fokuserat på det vi tycker har saknats för transpersoner och närstående och utifrån det tagit fram lösningar, säger Annelie Salminen, ordförande och en av Transammans grundare.

Det är tredje året som Reform Act i samarbete med Dagens opinion delar ut priset Årets gräsrot i samband med evenemanget Årets opinionsbildare. Priset går till en person, en grupp eller en organisation som utmärker sig genom engagemang och driv som förändrar underifrån.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV