Startsida - Nyheter

Ishockey: 16-åriga Maja Nyhlén-Persson debuterar i VM

16-åriga Maja Nyhlén-Persson gör sin landslagsdebut när hon nu på måndagen blev uttagen till VM-truppen i USA, där mästerskapen inleds den 31 mars.

– Det är så klart väldigt roligt och en ära att få vara med, säger Maja Nyhlén-Persson till Radiosporten och tror att hennes starka insats under säsongen i Leksand är förklaringen till uttagningen.

– Hon är en av de mest spelskickliga spelarna i hela SDHL, alla kategorier, kommenterade förbundskapten Leif Boork uttagningen.

Maja Nyhlén-Persson utsågs till en av de bästa backarna när hon förra året deltog i U18-VM i Kanada och bidrog till att Sverige tog brons. Hon är från Avesta och spelar i Leksands IF och började med hockey redan som treåring genom skridskoskola.

I gruppspelet ställs Sverige mot Tyskland, Schweiz och Tjeckien och Leif Boork menar att alla tre lagen kommer att bli utmaningar. Sverige har haft svårt mot Tjeckien tidigare, Schweiz har skickliga spelare och Tyskland har gått fram de senaste åren.

De uttagna målvakterna är Sara Grahn, Lovisa Berndtsson och Sarah Berglind. Backar: Anna Kjellbin, Johanna Fällman, Johanna Olofsson, Annie Swedin, Jessica Adolfsson, Emilia Ramboldt, och nykomlingen Maja Nyhlén-Persson. Forwards: Sara Hjalmarsson, Sabina Küller, Lisa Johansson, Pernilla Winberg, Anna Borgqvist, Maria Lindh, Fanny Rask, Erica Udén Johansson, Erika Grahm, Hanna Olsson, Emma Nordin, Michelle Löwenhielm och Olivia Carlsson.

Två rutinerade spelare som fortfarande saknas i Damkronorna är tidigare lagkaptenen Jenni Asserholt och Emma Eliasson som förra året utsågs till bästa spelare. Båda kritiserade Leif Boork i ett brev förra året och har sedan dess inte tagits ut till landslaget.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV