Startsida - Nyheter

Produktiva förhandlingar enligt hockeylandslaget

Igår möttes tjugo spelar från USA:s hockey landslag, tillsammans med sina advokater, för att förhandla för skäligt stöd och rättvisa löner. Laget säger själva på twitter att diskussionen var produktiv, och förhandlingarna kommer att pågå under hela veckan, med målet att komma fram till en överenskommelse i tid till att hinna träna inför världsturneringen.

”Spelarna är hoppfulla över att på isen få representera sitt land. De vill, återigen, tacka deras fans för deras stöd under processen som varit” skriver landslaget på sin twittersida.

I torsdags meddelade det amerikanska hockeylandslaget att de hotar att dra sig ur hockey-VM om deras egna hockeyförbund inte ger dem bättre lön och villkor. Det i relation till herrarnas amerikanska landslag i hockey, som får en mängd fördelar som USA:s så damernas hockeylag inte får. VM i ishockey börjar den 31 mars i Plymouth, Michigan, i USA, och en bojkott från USA:s landslag skulle både innebära att de regerande mästarna inte spelade, och att värdnationens lag inte finns representerat.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV