Startsida - Nyheter

Londonbor visar avsky mot terrorn

Onsdagen den 22 mars vid 15-tiden drabbades centrala London av ett terrordåd vid Westminster-bron utanför parlamentet. Terroristen körde en bil rätt in i folket på bron, hoppade ur och knivhögg en polisman innan han själv sköts ihjäl av polis vid parlamentet. Cirka 40 personer rapporteras skadade. Fyra personer omkom i samband med attacken, varav en är den 52-årige gärningsmannen, född i Kent med namnet Adrian Russell. Enligt en del obekräftade uppgifter bytte han sitt namn till Khalid Massod efter att han konverterade till islam. Enligt Independent var han redan känd av polisen på grund av kriminella handlingar under 80-talet. IS/Daesh har tagit på sig terrorattacken.

Bland dödsoffren finns den knivhuggna polismannen och Aysha Fade, spansklärare och mamma till två små barn som var på väg till sitt jobb. Det fjärde terroroffret, en 75-årig man, dog på sjukhuset i morse rapporterar flera medier. I dag, fredag, fortsätter polisinsatsen i centrala London mot de misstänkta som eventuellt samarbetat med terroristen. Flera personer greps runt om i landet under polisrazzior på torsdagen.

Tusentals Londonbor samlades igår kväll till en vaka på Trafalgar Square för att hedra minnet av offren och visa sin avsky mot terrorismen. Sadiq Khan, Londons borgmästare, sade att London aldrig kommer att känna sig besegrat utan fortsätter att vara den mångkulturella staden med folk från alla bakgrunder, en stad som står enad i svåra tider.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV