Startsida - Nyheter

#ishockeyVM: Historiskt när Finland slog Kanada

Finland blev historiskt när laget slog Kanada i gruppspelet i helgen. Aldrig tidigare har Kanada förlorat en match mot en annan nation än USA under en VM-turnering. Finland dominerade matchen igenom och kunde avgöra med knappa två minuter kvar genom mål av Ronja Savolainen. Finland vann med 4-3.

Efter att ha säkrat segern mot Schweiz natten mot söndagen svensk tid finns det fortfarande chans för Sverige att nå kvartsfinal. Under natten mot tisdagen möter Sverige Tjeckien i den tredje och sista gruppspelsmatchen. Inför VM möttes de båda lagen i en träningsmatch där Tjeckien ledde med 2-0 i tredje period, men där Sverige lyckades vända underläget och vinna med 3-2. Sverige måste vinna mot Tjeckien, och Schweiz förlora sin match mot Tyskland för att Sverige ska gå vidare till kvartsfinal.