Startsida - Nyheter

#ishockeyVM: Sverige klara för kvartsfinal

Sverige besegrade Tjeckien natten mot tisdagen i ishockey-VM som spelas i Plymouth i USA. Matchen var avgörande och seger krävdes för att Damkronorna skulle gå vidare till kvartsfinal mot Finland som spelas under tisdagen. Det var Tjeckien som tog ledningen i första period genom Michaela Pejzlova, men Luleåbacken Johanna Fällman kunde kvittera omkring fem minuter senare. Hon gjorde också 2-1 till Sverige i andra period och därefter gjorde Fanny Rask 3-1 som blev slutresultatet.

– Ytterligare en väldigt mentalt tuff match där vi stod med ryggen mot väggen där vi måste vinna för att gå vidare till kvartsfinal. Spelarna skötte det bra, det var lite spänt de första tio minuterna då vi var passiva i skridskoåkningen men sen blev det bättre. Efter målet som betydde 1-1 och sen när vi tog ledning behärskar vi matchen. Det är bra gruppdynamik och alla bidrar och det är den stora utvecklingen i den här gruppen, säger Sveriges huvudcoach Leif Boork till Svenska ishockeyförbundets hemsida Swehockey.

Sara Grahn gjorde några fantastiska räddningar som höll oss kvar i matchen. Sen gör vi ett mål i power play och det är viktigt. Vi har vi ett starkt backspel med etablerade spelare. Jag tycker att vi tröttade ut Tjeckien och de fick inte möjlighet att åka så mycket de ville så vi spelade smart mot dem. Nu ser vi fram emot kvartsfinalen i morgon ( tisdag), säger Leif Boork till Swehockey.

Matchen spelas klockan 21.30 svensk tid på tisdagen och möter då Finland som i helgen vann sensationellt mot Kanada i gruppspelet men som sedan förlorade mot världsmästarna USA med 5-3. Finland har ett övertag mot Sverige, de har vunnit en lång rad möten men Boork tror att Sverige kan slå från ett underläge:

– Det mentala läget är annorlunda nu, vi har allt att vinna tycker jag, säger han i SVT.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV