Startsida - Nyheter

Succé direkt för Marija Banusic i Linköping

Det var ingen överraskning när de tre tippade topplagen Rosengård, Linköping och Eskilstuna alla tog hem tre poäng i sina respektive premiärmatcher. Men det var Kvarnsveden som gjorde säsongens allra första mål. Julia Roddar gjorde mål i tredje minuten mot Rosengård och gav under en stund sitt Kvarnsveden ledningen mot det lag som är storfavoriter i årets Damallsvenskan. Men bara några minuter senare började Rosengård ösa in mål, i elfte minuten kvitterade Lieke Martens, ytterligare tio minuter senare gav Sanne Troelsgaard Rosengård ledningen med 2-1, sedan var det Anja Mittags tur. Mittag som just kommit tillbaka efter ett par säsonger i Frankrike och Tyskland gjorde 3-1 och vid halvtidsvilan hade laget en 4-1-ledning efter att Martens gjort sitt andra mål. I andra halvlek kunde Kvarnsvedens Tabitha Chawinga – trea i skytteligan förra säsongen – lätt sno bollen efter en försvarsmiss av Rosengårds Amanda Ilestedt och gav sitt lag ytterligare ett mål i premiären som slutade 7-2. Marta Vieira da Silva avtackades i samband med matchen och kommer framöver spela för Orlando Pride i USA.

Regerande svenska mästarna Linköping, på upptaktsträffen i början av april tippade på en andraplats denna säsong, har förlorat toppspelare som Stina Blackstenius och Pernille Harder. De båda vann skytteligan förra året och lämnade Linköping efter guldet i höstas för franska Montpellier respektive tyska Wolfsburg. Till Linköpings nyförvärv hör Marija Banusic som närmast kommer från Eskilstuna och innan dess Chelsea Ladies. Banusic inledde fint i sin nya klubb genom mål i tolfte minuten, och bara sekunder in i andra halvlek gjorde hon 2-0. Matchen slutade 3-0.