Startsida - Nyheter

Natur och kultur kritiska till Bokmässans agerande

I ett inlägg som delats på Facebook ifrågasätter Natur & kulturs vd Per Almgren hur Göteborgs bok- och biblioteksmässa följer sin värdegrund, genom ett öppet brev till Maria Källson, Bokmässans vd.

Bland annat skriver Almgren följande:

”Under tidig vår har representanter för organisationer som tidigare varit närvarande på mässan uppmanat till aktiviteter – som att skrämma och hota journalister i syfte att tysta dem – som vi inte kan se är förenliga med era principer om fri åsiktsbildning, öppenhet och mångfald. Vi får specifika frågor om detta från anställda och författare, som vi helt enkelt inte kan svara på.”

”Så vi ber er därför återkomma till oss och så utförligt som möjligt förklara hur ni ser att uppmaningar kring att uppsöka journalister i deras hemmiljö för att direkt och indirekt påverka dem i sitt arbete är förenligt med er värdegrund, och de principer för utställare ni har presenterat. Er återkoppling på detta kommer att utgöra ett viktigt inspel i våra fortsatta diskussioner kring hur vi ska förhålla oss till Bok- och biblioteksmässan.”

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV