Startsida - Nyheter

Emma Svensson tränare för Limhamn Griffins

Emma Svensson är inte bara huvudtränare för laget i amerikansk fotboll, Limhamn Griffins, utan är också sportchef och styrelseledamot för klubben. Hon har tidigare spelat amerikansk fotboll i Arlanda Jets men har flyttat hem till Skåne – hon är från Kristianstad – och när Limhamn Griffins behövde en huvudtränare tog hon rodret för Malmölaget. Till Idrottens affärer säger Emma Svensson att även om det är krävande att ha tre ideella uppdrag så funkar det när alla ställer upp:

– Det går bra eftersom vi hjälps åt i alla sammanhang. Tjejerna i laget är fantastiska och avlastar mig i mitt uppdrag som coach, säger Emma Svensson när Idrottens Affärer får en kort pratstund med henne mellan alla hennes ideella uppdrag.

Det är dock en utmaning att ha tre olika uppdrag:

— Ibland är jag nere på Hästhagens IP där vi tränar såsom styrelseledamot och ibland såsom huvudtränare. Jag försöker så gott jag kan stänga av allt styrelsearbete när jag går ut på plan med damlaget för att kunna fokusera helt på dem. Likadant med styrelsearbetet, då försöker jag stänga av alla tankar som har med spelet att göra. Jag tror att det krävs en viss envishet för lyckas, säger Emma Svensson till Idrottens affärer.

På första maj spelades en historisk första dammatch när Limhamn Griffins tog emot Carlstad Cruisers, en match som bortalaget vann, men som var väldigt jämn.

– Vi gör en fantastisk match och det är ett stort kliv i rätt riktning. Mina spelare gör verkligen mitt jobb som både huvudtränare och defensiv koordinator lätt. Det ska bli spännande att se hur mycket vi utvecklats när säsongen är slut med tanke på utvecklingen vi gjort på bara en vecka. Nu fortsätter vi blicka framåt och jobba med det vi har. Det är små misstag som gör att vi inte lyckas vinna matchen och vi visade i dag att vi verkligen är ett lag att räkna med. Ska man vinna mot oss får man minsann kämpa, säger Emma Svensson i en matchkommentar på lagets hemsida.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV