Startsida - Nyheter

Fyra svenskar vidare till final i thaiboxnings-VM

Josefin Lindgren Knutsson är vidare till final i -54-kilosklassen i thaiboxnings-VM i Minsk i Vitryssland. Hon vann sin match mot Yi Xu från Kina med 3-0, det rapporterar Budokampsport.se.

Därmed har hon säkrat en av flera svenska medaljer i VM. Däremot förlorade Therese Gunnarsson sin match mot regerande världsmästaren från Marocko i andra omgången. Patricia Axling i -57-kilosklassen gick på måndagen vidare till VM-final efter att ha vunnit mot Wihantamma Rachadaphon i semifinalen. Liksom i semifinalen förlorade hon första ronden men vann de övriga två ronderna.

– Det var en väldigt frustrerande match. Hon ville sparka och sedan ville hon hålla och låsa. Jag blev lite irriterad, samtidigt måste man säga att hon hade gjort sin läxa från i fjol, säger hon till Budokampsport.se – förra årets VM möttes de i kvartsfinalen.

– Jag fick till slut lite utrymme i matchen, träffade henne hårt och jag kände i andra ronden att hon blev lite snurrig ett par gånger.

Nu blir det VM-final för andra året i rad för Patricia Axling:

– Så jävla skönt. Jag kom hit som regerande världsmästare, har fått väga in mig fem gånger på tre dagar och gått tre matcher i rad. Att också komma som en av favoriterna och sedan ta sig till final, det känns faktiskt otroligt bra just nu.

Erica Björnestrand i -63,5-kilosklassen har liksom Patricia Axling gått vidare till VM-final efter seger mot Naoil Tita från Frankrike, rapporterar Budokampsports Jonathan Broberg som är på plats i Minsk:

– När jag väl fick grepp kände jag att jag var starkare än henne. Hon orkade inte och jag växte ju mer matchen led.

– Det är så otroligt härligt. Jag tycker verkligen jag förtjänar den här finalplatsen också.

Senare under måndagen gick också Anna Strandberg i -67-kilosklassen och Angela Mamic vidare till final. Detta efter att ha besegrat finska Riikk Järvenpää respektive Andreja Ivas från Kroatien.

– Hon slog mer i första ronden och jag fick inte till det som jag ville. I andra började jag sparka mer och då blev hon lite trött, så då kunde jag nyttja fler tekniker på det. Hon hade lite svårt att blocka mina sparkar, säger Anna Strandberg till Budokampsport.se.

Josefin Lindgren Knutsson gör sin VM-debut i Minsk och mötte i sin första match Madina Gaforova från Taijikistan, hon vann även den matchen överlägset:

– Visst är det kul att jag vann men matchen är för tillfället glömd och nu är det bara att fokusera på nästa. Jag kommer tänka lite extra på vissa saker som kommer vara viktiga inför min nästa match. Utöver det kommer vi köra på som vi gjort, säger hon till Budokampsport.se.

Under måndagen möter hon ryska Valeriya Drozdova i semifinalen.

VM hålls mellan den 3-13 maj i Minsk och nästan 700 deltagare från 69 länder är anmälda.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV