Startsida - Nyheter

Emma Eliasson slutar med hockeyn

Emma Eliasson, lagkapten i Luleå hockey och en av Sveriges bästa hockeyspelare lägger av med hockeyn. Förra året fick hon utmärkelsen Årets hockeytjej – ett prisnamn hon och många andra kritiserade. 2016 var också året hon petades från landslaget trots att hon fört sitt lag till SM-guld. Detta efter att hon och Jenni Asserholt varit starkt kritiska till förbundskapten Leif Boork. Hon hade länge haft målsättningen att spela i OS 2018. Till Aftonbladet säger hon att hade hon inte varit portad från landslaget hade hon fortsatt åtminstone fram till OS nästa år:

– Det har varit ett jobbigt år. Hade jag varit aktuell för OS hade jag absolut satsat mot det. Men nu är jag så långt ifrån diskussionen som det går.

Hon slutar efter 13 år på elitnivå och avslutar också spelarkontraktet med Luleå hockey ett år tidigare än planerat.

– Det här är ett beslut som har vuxit fram under de senaste säsongerna. Tanken på att sluta fanns redan under sista säsongen i Munksund, men en flytt till Luleå hockey gjorde att jag fick ny energi och chansen att vara med om att flytta fram damhockeyns positioner ytterligare för framtiden – vilket jag är väldigt stolt över att ha gjort, säger hon på Luleå hockeys hemsida.

– Dessa år inom hockeyn har varit en häftig resa och jag har så många fantastiska minnen i bagaget som jag kommer bära med mig livet ut. Framförallt gäller det de avslutande åren i Luleå hockey. Jag är glad och stolt över att jag har fått vara en del av föreningen och en pusselbit i framgångarna för Luleå Hockey/MSSK.

Luleå hockeys sportchef och huvudtränare Fredrik Glader säger att det är tråkigt att förlora henne men öser beröm över hennes insats för svensk hockey:

– Emma har en fantastisk hockeykarriär att se tillbaka på. Landslagsspelare sedan hon var 14 år och en verklig nyckelspelare och lagkapten för Luleå hockey/MSSK. Jag är mycket stolt över att ha fått chansen att jobba med Emma, som inte bara är en av de bästa spelarna som jag fått coacha utan också Sveriges bästa back genom tiderna.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV