Startsida - Nyheter

Ungas erfarenheter i fokus för nytt projekt mot digitalt våld

”Barn och unga ska inte behöva lära sig att skydda sig mot förövare utan vi måste istället prata om vilka som är förövare och hur vuxenvärlden kan skydda våra barn och unga.”

Det skriver Tjejjouren väst i ett pressmeddelande med anledning av ett nytt projekt som ska förebygga digitalt våld, som lanseras på lördag 13 maj med hashtaggen #connectwithrespect. Tjejjouren väst konstaterar att digitalt våld i dag är en del av barn och ungas vardag och dessutom den vanligaste formen av våld i ungas nära relationer.

Syftet med #connectwithrespect är att såväl synliggöra som öka medvetenheten och kunskapen om digitalt våld. Fokus kommer att ligga på förövaren och vuxenansvaret runt barn och unga, med utgångspunkt från barn och ungas perspektiv. Inom ramen för projektet kommer barn och unga att ges utrymme att med egna ord berätta sina upplevelser kopplat till Internet/sociala medier. Berättelserna kommer sedan att ligga till grund för det fortsatta uppsökande arbetet.

”Det har gjorts många undersökningar om Internet, sociala medier och användandet men ofta utan barn och ungas perspektiv. Barn och unga berättar ofta om att de inte blir lyssnade till eller att vuxna inte förstår, speciellt när det kommer till nätrelaterade händelser och upplevelser”, skriver Tjejjouren väst.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV