Startsida - Nyheter

”På söndag ska vi ta hem första segern för säsongen”

Jönköping Spartans åkte på en ny förlust när de i söndags spelade borta mot Carlstad Crusaders och förlorade med 8-0. Förlustsiffran blev dock betydligt mindre än veckan innan mot Stockholm Mean Machines som slutade 32-0. Matchen mot Karlstadslaget var också betydligt jämnare och inte minst Spartans försvar fungerade väldigt bra.

– Mesta delen av matchen stängde vi ner deras offence helt men tyvärr gjorde vi några misstag och Karlstad fick in en tocuhdown och extrapoäng.

– Vårt offence har fortfarande inte klaffat helt och kunnat sätta poäng på tavlan tyvärr och det var nog det matchen föll på. Med tanke på att största delen av offence är nybörjare är det inte konstigt, det tar tid att få alla moment att stämma överens. Stundtals spelade det helt utmärkt men med några oturliga flaggor kämpade de i motvind, säger Mathilda Törnebladh.

Jönköping Spartans är fortfarande skadedrabbade vilket innebär rockader för spelarna som får spela på andra positioner än de är vana vid. Dessutom blev ytterligare en spelare skadad under matchen. Men för Törnebladh som spelar i Spartans defensiva lag var det en underhållande match:

– Defensivt sett var det en fruktansvärt rolig match! Vi var samspelta och spelade bra trots skadebortfall och nya personer på vissa positioner. Dessutom fick jag spela en väldigt fördelaktig position som gjorde att jag fick ta en hel del tacklingar, det är ju ändå det bästa!

På söndag är det hemmamatch på Rosenlunds IP i Jönköping. Då möter de Borås Rhinos, det första laget som de mötte i försäsongen förra året. Borås Rhinos har också en quarterback som spelade med Spartans förra året.

– Det ska bli sjukt kul att möta henne och det ska bli en riktigt spännande match.

Vilka förändringar kommer ni att göra i spelet?

– Vi ska öka intensiteten och aggressiviteten på defence, visa var skåpet ska stå! Offence tuggar på under träningarna i veckan för att finslipa allt. På söndag ska vi ta hem vår första seger för säsongen, säger Mathilda Törnebladh.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV