Startsida - Nyheter

Musikförläggarna ska främja jämställdhet med rådgivning

Anställda på svenska musikförlag kommer kunna få tillgång till rådgivning om jämställdhetsfrågor, via en ny supporttjänst. Det meddelar branschorganisationen Musikförläggarna i dag.

– När vi undersökte vilka behov som fanns i branschen, visade det sig att många efterfrågade en oberoende part att diskutera jämställdhetsfrågor med. Både chefer och medarbetare hade behov av att kunna få konkreta råd. Därför startar vi upp den här supporttjänsten, säger Elisabet Widlund, vd på Musikförläggarna.

Jämställdhetsexperterna Camilla Wagner och Petra Nedfors, som tillsammans driver Management by Kerstin, anlitas som konsulter i den mejl- och samtalsbaserade supporttjänsten och kontakterna kommer att vara anonyma. Musikförläggarna kommer dock att sammanställa information om vilken typ av frågor som kommer upp, som underlag för beslut om fortsatt jämställdhetsinsatser.

Exempel på sådant som supporttjänsten förväntas ge råd om är hur en ojämställd möteskultur på arbetsplatsen kan förebyggas, hur sexuella trakasserier kan hanteras eller hur en jämställdhetspolicy ska skrivas, implementeras och efterlevas på bästa sätt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV