Startsida - Nyheter

Stockholm Roller Derby firade tioårsjubileum

Stockholm Roller Derby firade i helgen sitt tioårsjubileum genom två dagars spelande och hela nio matcher i Farstahallen i södra Stockholm.

Bland lagen som deltog i helgens firande fanns bland andra Queen B's and C-kasetti från Helsinki Roller Derby, liksom Kallio Rolling Rainbow som vann sina två matcher mot The Royal Brigade och Norrköping Blockwork Orange. Under helgen spelade också Stockholm Roller Derbys juniorlag, STRD Juniors.

Stockholm Roller Derbys a-lag, Allstars, har nu också lyckats samla in tillräckligt med pengar för att kunna satsa på kvalspel senare i år. För att göra det har laget samlat in pengar för en elva dagar lång rollerderbyturné i USA i juni med stopp i Philadelphia för att möta Philly Roller Derby, Pittsburgh och Steel City Roller Derby, Colombus och Ohio Roller Derby, Indianapolis och Naptown Roller Girls för att sluta i Chicago.

Skälet till turnén är att de först måste klättra i världsrankingen för att kunna delta i kvalspel senare, och för att göra det måste de möta högt rankade lag. Genom en insamling via Indiegogo har de fått ihop 2 000 dollar som kommer att täcka en del av lagets kostnader.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV