Nyheter

Göteborg kan få egen rollerderbyhall

Göteborgs kommun utreder möjligheten att göra om en befintligt sportanläggning till en renodlad rollerderbyhall, rapporterar Göteborg direkt. På många håll i landet är det stor brist på idrottsanläggningar och svårt att få träningstider. I Göteborg är rollerderby en idrott på framväxt med tre föreningar och sammanlagt sju lag.

– Vi känner att vi behöver fler träningstider för att kunna fortsätta växa. Vi tränar ofta sent i olika gympahallar och samtidigt är vi en ganska stor publiksport. Ofta konkurrerar vi mot handboll och innebandy som ju båda är stora sporter, säger Annika Ivarsson till Göteborg direkt.

Just nu utreds möjligheten för en egen rollerderbyhall och enligt Staffan Lindström (S), förste vice ordförande i idrotts- och föreningsnämnden tittar de inte på att bygga en ny hall.

– Vi ser att det finns ett tydligt behov av det och tror att det kan finnas en lösning som ligger ganska nära i tiden. En befintlig anläggning som man kan göra om, var och hur vågar jag inte säga än, säger han.

I Malmö stad har rollerderby en egen hall sedan tidigare i år, och i Stockholm finns planer på att bygga en.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV