Startsida - Nyheter

Ny utbildning till stöd för normkritiskt förändringsarbete

Förra veckan lanserade normkreatörerna Rebecca Vinthagen och Lina Zavalia på Settings en ettårig diplomerande utbildning i normkreativt ledarskap. Syftet med diplomeringen är att stödja långsiktigt förändringsarbete för ökad inkludering, mångfald och jämställdhet på arbetsplatser, inom utbildningsväsendet och andra typer av organisationer.

”Diplomeringen bygger på kunskap om normkritik, upplevelsebaserat lärande och analys samt praktiska metoder och tips. Målet är ett långsiktigt arbete där alla människors kompetens tas tillvara, vilket kommer alla till fördel, såväl medarbetare som era användare, brukare eller kunder”, skriver Settings i sin beskrivning av utbildningen på sin hemsida.

Utildningen har utvecklats inom ramen för ett treårigt projekt med stöd av Allmänna arvsfonden. Pilotorganisationer som deltagit i processen är Kvinna till kvinna, Män för Jämställdhet, kulturnätverket Transit, Svenska filminstitutet i Stockholm, Gryning vård i Göteborg och Skolidrottsförbundet.

Under lanseringen berättade Hanne Liljeholm, föreningsutvecklare och utbildare på Skolidrottsförbundet, Luis Lineo, ordförande i Män för jämställdhet, Johanna Blückert, HR-chef från Svenska filminstitutet och Charina Hallberg, ekonomichef från Kvinna till Kvinna berättade om sina erfarenheter av att delta i utvecklingen av utbildningen. Samtalet modererades av Karen Austin ledamot i Feministiskt perspektivs styrelse och strateg vid kansliet för mänskliga rättigheter och demokratiutveckling i Stockholms stad.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV