Startsida - Nyheter

Barry Bennell åtalas för allt fler fall av sexuella övergrepp

De 14 nya åtalen rör fyra olika pojkar i åldrarna elva till fjorton år. Barry Bennell kommer att höras om dessa åtal den 28 juni, han har nekat till de tidigare åtalen.

Barry Bennell greps och dömdes i USA 1994 för att ha utsatt en pojke för sexuellt övergrepp i samband med en fotbollsturnering där. 1998 dömdes han för sexuella övergrepp mot sex pojkar i åldrarna nio till femton år i Storbritannien. I december 2016 åtalades han för åtta fall av sexuella övergrepp mot en pojke i klubben Crewe Alexandra och sedan dess har åtalen alltså ökat stort i antal.

Den nu 63-årige Barry Bennell började att jobba som fotbollstränare på 1970-talet och jobbade under de kommande årtiondena med flera lag i området kring Manchester, Cheshire, Staffordshire och Derbyshire. Barry Bennell var ungdomstränare i klubben Crewe Alexandra i Crewe i norra England på 1980-talet. En av de som utsattes för ”monstret”, som Bennell själv kallat sig, i Crewe Alexandra var Andy Woodward. I höstas trädde han fram med namn i en intervju med tidningen the Guardian för att berätta vad han utsattes för och hur det har påverkat honom sedan dess, att han avslutade sin karriär som fotbollsspelare vid 29 års ålder för att han fortfarande mådde så dåligt efter övergreppen.

Tillsammans med två andra utsatta tidigare proffsspelare Steve Walters och Chris Unsworth startade Woodward stiftelsen Offside trust i slutet av 2016 för att arbeta vidare mot sexuella övergrepp och för att stödja de som fallit offer för olika pedofila fotbollstränare. Efter Woodwards intervju i the Guardian fick den telefonhjälplinje som sattes upp fler än tusen samtal – fler än 500 offer hörde av sig och omkring 200 misstänkta förövare pekades ut.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV