Startsida - Nyheter

”Känns extremt bra att få behålla titeln”


Hur känns det att vara svenska mästare för andra året i rad?

– Givetvis känns det extremt bra att få ha behålla titeln som svensk mästare ett år till, det är något vi har kämpat för hela säsongen. Vi är väldigt nöjda och stolta över allas insats och vi fick kämpa hårt mot ett bra motstånd för att få ta hem guldmedaljen. Det känns också häftigt att vi har ett mixat lag med olika spelare från våra tre olika lag (A-, B- och C-lag) som har kämpat tillsammans under hela säsongen.


Vad låg bakom er seger?

– Det är inte en enskild match som står bakom segern under SM-helgen utan ett hårt arbete under ett helt år med många matcher att träna ihop laget på. Vi har tränat fokuserat under säsongens gång, med stort fokus på att få upp hela elitserielaget på så jämn nivå som möjligt. Detta har vi åstadkommit genom att ha gemensamma träningar, att göra vårt bästa för att kunskapsutjämna mellan spelare och lag och att vi försöker lyfta fram våra starkaste sidor både som individer och som lag.

– Vi hade under helgen även ett bra stöd från vår bänk, med en coach med bra strategisk kunskap och en grym line up coach med bra koll. Vi har verkligen försökt att tillsammans vara som en välfungerande maskin. Alla är lika viktiga för att det ska fungera bra. Givetvis är även stödet hemifrån, från förening, familj, partners, vänner och publik ett gött stöd i ryggen när man går ut på plan. Allt för att vara så förberedd man kan.

Hur är det att möta Dock City Rollers?

– Dock City Rollers är ett grymt och ett hårt lag innehållande väldigt duktiga spelare. Vi har mött varandra förut och vi känner varandra som lag och många av oss känner varandra privat. DCR är ett väldigt kul lag att möta, med gött snack mellan jams. Vi kände oss förväntansfulla och nervösa innan, vi förberedde oss verkligen på att vi skulle vara tvungna att få kämpa hårt för att behålla förra årets titel och pokal. Givetvis går man alltid in med inställningen att allt kan hända, vi skulle kunna förlora mot DCR, vi tog dem inte för givet. Mycket kan hända med ett lag på kort tid, även om man nyligen spelat mot dem. Vi förberedde oss mentalt och fysiskt för detta.


I september har ni den stora WFTDA-turneringen i Malmö, hur går förberedelserna?

– Förberedelserna för WFTDA-turneringen är i full gång och har varit det i några månader. Vi har tidigare erfarenheter av stora turneringar sedan tidigare men det kräver ett stort arbeta för att kunna genomföra en sådan här turnering, det är mycket som ska klaffa. Vi letar aktivt efter sponsorer och volontärer som kan ställa upp under den helgen, men förberedelserna går absolut framåt.

– Just nu har A-laget ett välbehövligt sommaruppehåll med aktiv vila, off skate-träning, bra mat och en mental förberedelse inför vad som komma skall. De kommer givetvis att vara i bästa tänkbara form för att ta emot våra utländska gäster i september, med hela föreningens stöd bakom sig.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV