Nyheter

#fempersrapporterar: Livesändningar och intervjuer

Aleksa Lundberg har fortsatt sända live och intervjua personer på plats i Almedalen – framför allt om strategier, aktioner, manifestationer mot rasism och nazism – med anledning av att nazister välkomnats att hyra utställningsplats. Under tisdagen livesände Feministiskt perspektiv seminariet som Ordfront förlag höll med historikern Heléne Lööw i Almedalen. Lööw är aktuell med kommande boken Den ensamme terroristen där hon tillsammans med Michael Dahlberg-Grundberg och Mattias Gardell om grogrunden för attacker mot flyktingförläggningar och öppet våld mot ensamkommande flyktingbarn.

I tidigare böcker har Heléne Lööw kartlagt nazismen i Sverige, årtionde för årtionde, och svarade efter seminariet på frågor om nuläge och motstrategier.

Joakim Månsson Bengtsson, som är på plats med föreningen Hjälp tiggare i Lund, och mottagit nazisters hot på grund av sitt engagemang, berättade på onsdagen om sina överväganden inför och strategier under politikerveckan.

Carina Ohlsson, ordförande för S-kvinnor, berättade om hur hon ser på NMR:s närvaro i Almedalen samtidigt som hon kommenterade finansminister Magdalena Anderssons tal.

På torsdagen höll RFSL seminarium om situationen för hbtq-personer som tvingats på flykt och Aleksa Lundberg intervjuade tillförordnade ordföranden Magnus Kolsjö, bland annat om hans uppmaning till alla besökare i Almedalen att gå med i Mångfaldsparaden.

Därefter livesände Feministiskt perspektiv föreningen JAG:s presskonferens om varför funktionsrätts-organisationen lämnade Almedalen på torsdagen, och invigningen av en utställning om utrotning av personer med funktionsnedsättning i Nazityskland som blir kvar på platsen.

Aleksa Lundberg har också intervjuat KD-kvinnors ordförande Marie-Louise Forslund Mustaniemi om Ebba Busch Thors tal och NMR:s närvaro i Almedalen, bland annat.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV