Startsida - Nyheter

Sting donerar Polarpriset till musikprojekt för unga på flykt

Det var den 15 juni världsartisten Sting tog emot Polarpriset 2017. På måndagen framkom att hela prissumman på 1 miljon kronor doneras till Songlines, ett svenskt projekt som med stöd av Arvsfonden erbjuder unga på flykt tillgång till musikaktiviteter.

– Det är fantastiskt att ungdomarna i Songlines får det här stödet från en legendarisk artist som Sting. Det är modiga ungdomar som flytt från krig och förtryck i länder som Syrien, Afghanistan och Eritrea. Musik är ett fantastiskt integrationsverktyg! Med musiken som redskap skapas nya vänskapsband och språkinlärningen ökar. Genom projektet ser vi morgondagens musikaliska talanger växa fram, säger Julia Sandwall, som är nationell samordnare för Sorglines, i ett pressmeddelande.

Även Sting, som nu befinner sig på turné, har kommenterat nyheten:

– Jag blev djupt hedrad över att tilldelas Polarpriset i år och nu är jag glad att kunna donera prispengarna till det svenska ungdomsinitiativet Songlines. Musik kan bygga broar och det här projektet belyser vilken viktig roll musik kan spela för att ge unga på flykt en möjlighet att knyta an till ett nytt samhälle, säger Sting.

Mer om Songlines.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV