Startsida - Nyheter

#EM2017: ”Frankrike såg mellan varven helt borta ut”

Madelene Korsgren Appelqvist, 40 år, bor i Åkersberga och jobbar som personlig assistent.

Vilka lag har imponerat mest på dig i dag?

– Vilka skrällar i kvällens matcher! Island som var så otroligt bra störtdyker totalt. De får inte till något i sitt spel tycker jag. De missar chanser och ger bort bollen för lätt. Jag hoppas de kommer igen i nästa match mot Österrike. Ett Österrike som verkligen spelade bra fotboll ikväll! Frankrike såg mellan varven helt borta ut. Rättvist resultat helt klart. Kul att se att de inte är rädda för ett på pappret bättre Frankrike.


Jessika Rylle Spångberg, 45 år, bor i Krokom i Jämtland.

Vilka lag har imponerat mest på dig i dag och vilka spelare tycker du var bäst?

– Österrike imponerade så klart mest. Den matchen visar hur oförutsägbart EM är i år vilket förhoppningsvis är ett tecken på att damfotbollen har utvecklats och att det är jämnare än någonsin. Jag trodde matchen skulle bli ett sömnpiller där Frankrike skulle göra några tidiga mål och sedan rulla boll. Men det blev en riktigt underhållande och spännande match!

– Österrike är otroligt disciplinerade i försvaret samtidigt som de är kreativa framåt och gör snabba omställningar. Frankrike dominerade ju bollinnehav och målchanser, de hade 66 procent bollinnehav och 19 målchanser mot Österrikes åtta, men var lite stillastående och lyckades sällan hitta luckor i Österrikes kompakta försvar. Laura Feiersinger och Nina Burger tycker jag imponerade mest i Österrike även om Lisa Makas som gjorde målet också visade klass.

– Trots Österrikes skräll tycker jag att Frankrike har en annan tyngd och bjuder på mer fotbollsgodis i form av teknik, tror att Frankrike kommer att gå längre. I Frankrike stack Amandine Henry och Marie-Laure Delie ut. Gaëtane Thiney byttes ut och kommentatorerna tyckte inte hon kommit upp i nivå, men jag tyckte att hon serverade en hel del godis innan dess och ofta fungerade som spelmotor. Delie och inbytaren Kadidiatou Diani fick igång ett vassare samspel, men jag tänker att det berodde mer på att Frankrike i slutet blev mer offensiva och ville komma fram än tidigare.

– Island har antagligen spelat klart i EM efter gruppspelet. Jag tycker att de i alla fall förtjänade en poäng igår. Det var nog den tuffaste och fulaste matchen hittills, det var inte bara från Islands sida även om det urartade från Island när de blev desperata. Lara Dickenmann i Schweiz inledde med att köra upp dubbarna i magen på Dagný Brynjarsdóttir och så fortsatte det. 39 frisparkar delades ut och jag är förundrad att det bara blev 2 gula kort. Ramona Bachmann och Dickenman tyckte jag var nyckelspelare i Schweiz, tillsammans med målvakten Gaëlle Thalmann som verkar vara gjord av stål som fortsatte stå efter att de sytt skallen på henne i 7 minuter.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV