Startsida - Nyheter

#EM2017: ”Vi krossar allt”

Jessika Rylle Spångberg, 45 år, bor i Krokom i Jämtland.


Nederländerna och Danmark är nu klara för kvartsfinal. Vad var höjdpunkten i den match du följde?

– Lobben från Tessa Wullaert i Belgien som innebar kvittering – snyggt mål och man kände att pulsen ökade i matchen. Annars lyckades jag mest zappa bort höjdpunkter...


Är du förvånad att det är just de som går vidare?

– Innan EM hade jag tippat Nederländarna som etta och Norge tvåa, Danmark trea. Men efter första omgången kändes det inte överraskande att Norge, som gick till final i EM 2013 i Sverige, skulle åka ut. Det som överraskade nu var att Belgien gjort det så bra och nästan kunde gått vidare.


Vilket av lagen ser du helst att Sverige möter i en eventuell kvartsfinal?

– Danmark varje dag i veckan. Nederländerna är livsfarliga med sin speed på kanterna, sitt självförtroende och framförallt med hemmapubliken i ryggen.


Madelene Korsgren Appelqvist, 40 år, bor i Åkersberga och jobbar som personlig assistent.

Nederländerna och Danmark är nu klara för kvartsfinal. Vad var höjdpunkten i den match du följde?

– Det var stressigt med två matcher samtidigt men det funkar. Belgien trycker på bra mot Nederländerna men tappar boll för lätt tyvärr och Shanice van de Sanden springer förbi försvaret som ingenting. 0-1 till Nederländerna efter en solklar straff. Det är så onödigt att gå in så hårt. Belgiens Wullaert trycker dit det snyggaste målet hittills i turneringen, på avstånd! Och Belgien fortsätter att trycka på. Det är så kul att se dem spela mot ett faktiskt bättre Nederländerna som får ett lite orättvist mål tycker jag då Belgien spelat så bra.

– Danmark visar direkt vart skåpet ska stå och Norges alldeles för dåliga försvar har inte blivit bättre. Norge får inte alls till inläggen i första. De måste verkligen skärpa sig där. Även en solklar straff för Norge. Som målvakten kallt räddar och Norge står bara kvar och tittar så Danmark kan rensa. Norge måste gå på skott direkt annars är det tack-och-hej.

– Norge får verkligen inte alls till sitt spel ikväll. Ingen följer med Ada Hegerberg upp så hon får absolut ingen hjälp. Jag tycker synd om Norge som inte får till det. Stolpe och ribba och offside...mot ett Danmark som tagit fikapaus verkar det som. Norge blir utslaget tyvärr, jag hade gärna sett mer av Maren Mjelde och Hegerberg men Danmark var starkare och bättre ikväll. I Belgien var Wullaert helt klart bäst ikväll men även de är borta ur turneringen.


Är du förvånad att det är just de som går vidare?

– Jag är inte förvånad att de har gått vidare. Danmark har varit bättre än Norge men jag önskar att Norge kunde ha fått in något mål för de är bra. Belgien – jag älskar att de går in och bara kör sitt race oavsett vilka de möter.


Vilket av lagen ser du helst att Sverige möter i en eventuell kvartsfinal?

– Det skulle vara hur kul som helst att se Sverige-Danmark men vi krossar allt oavsett!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV